itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
Зеленський заявив про готовність до зустрічі з путіним і назвав умову

Президент України Володимир Зеленський готовий зустрічатися і вести переговори з російським президентом володимиром путіним, якщо буде обговорюватися завершення війни і вихід окупантів з української території.

Про це він повідомив в інтерв'ю для датських ЗМІ.

За його словами, у нього немає великого бажання зустрічатися з російським президентом.

"Я багато разів говорив, що, на жаль, сьогодні тільки президент Путін вирішує, російська армія зупиниться чи ні. Тому що на території Росії є одна людина, які вирішує все за громадян Російської Федерації і за військових Російської Федерації. Тому я вважаю, що якщо Росія хоче закінчити війну, тому що вони в медіа саме так говорять, але щоб показати, що вони дійсно цього хочуть, вони повинні сісти за стіл переговорів", – зазначив Зеленський.

При цьому без України такі переговори неможливі, тому вони мають бути прямими.

"Можемо говорити з посередниками, можемо говорити без посередників. Мені, чесно кажучи, все одно, якщо Російська Федерація готова закінчити війну, а значить – вийти з наших територій. У будь-який момент до такого формату особисто я готовий", – підкреслив президент.

Він також додав, що підтримка такого діалогу українцями щодня знижується, тому що росія вбивала їх, брехала і окупувала.

По материалам: Подробности