itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
Попередження про війну: Зеленський різко відповів Байдену

Багатьом європейським лідерам, в тому числі президенту США Джо Байдену, має бути адресоване питання з приводу того, чи прислухалися б вони до вимог України ввести превентивні санкції проти росії, щоб не почалася війна. Про це заявив президент України Володимир Зеленський, повідомляє ZDF.

Було б справедливо, якби вони (європейські лідери, – ред.) заздалегідь прислухалися до мене як до глави Української держави, якби вони прислухалися до того, про що ми попереджали. Я маю на увазі превентивні санкції, щоб не почалася війна, представлення нашої стратегії щодо Чорного моря, будівництво Чорноморського флоту з країною-партнером.

Зеленський підкреслив, що Україна говорила, що росія блокуватиме Чорне море. Водночас українська влада говорила про ракетну програму.

Я доповідав про це рік тому і представив програму того, що нам буде потрібно в плані протиповітряної оборони для нашого захисту – і це правильна відповідь на ваше запитання.

Він також додав, що якби світові лідери почули його, в України було б більше шансів зупинити вторгнення рф.

Сигнали, про які ви говорите, були різними. Послухайте, якби все сталося саме так, якби всі попередили Україну, що завтра буде повномасштабне вторгнення, питання в тому, чому не було закрито повітряний простір, чому нам не поставили зброю до цього вторгнення, і чому не були введені тимчасові санкції, щоб президент росії був превентивно зупинений? Ось як я б відповів на це питання.

По материалам: Подробности