itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
З України заборонили вивозити вугілля, газ і мазут

Кабінет міністрів заборонив експортувати вугілля, мазут газ українського видобутку. Це випливає з урядової постанови №666, яка вносить зміни до переліку товарів, які дозволено експортувати в 2022 році.

Для газу, вугілля та мазуту обсяг квот становить 0 кубометрів і 0 тонн відповідно.

Зупинку експорту вугілля та газу президент України Володимир Зеленський анонсував 8 червня. За його словами, країна має пережити "найскладнішу зиму за всі роки незалежності". Він повідомив, що весь внутрішній видобуток газу буде спрямований на опалення осель українців.

Читайте також

Україна обмежила експорт гречки, рису та вівса

З початку російського збройного вторгнення видобуток вугілля на державних шахтах України скоротився приблизно на третину. У зв'язку з цим був створений спеціальний урядовий штаб для підготовки до "найскладнішого в історії України опалювального сезону".

Також Кабмін доручив "Нафтогазу" накопичити на початок зими мінімум 19 млрд кубометрів газу. Як уточнив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, минулий опалювальний сезон Україна завершила з 9 млрд кубометрами газу. Станом на 1 червня у підземних сховищах країни було 10 млрд кубів.

Нагадаємо, що в Україні продовжено мінімум на пів року тариф на електрику в розмірі 1,44 грн за кіловат для тих, хто споживає менш як 250 кіловатів.

По материалам: Подробности