itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
Єврокомісія прирівняє обхід антиросійських санкцій до злочинів

Європейська комісія готує пакет заходів щодо конфіскації російських активів за кордоном. У рамках цього пакету Єврокомісія запропонувала розглядати обхід антиросійських санкцій як злочин у Євросоюзі, а також вилучати активи та майно фізичних та юридичних осіб, які порушили обмеження. Про це йдеться в заяві Єврокомісії.

Необхідно зробити так, щоб активи фізичних та юридичних осіб, які порушують обмежувальні заходи, могли бути конфісковані, Єврокомісія також пропонує додати порушення санкцій до списку злочинів ЄС.

У документі наголошується, що вдосконалена система конфіскації активів також застосовуватиметься до порушників обмежень і тим самим забезпечить "ефективне відстеження, заморожування, управління та конфіскацію доходів, отриманих внаслідок порушення санкцій".

Читайте також

Єврокомісія затвердила план післявоєнної відбудови України

Раніше Єврокомісія повідомила, що сукупна вартість майна російських бізнесменів, замороженого після початку вторгнення до України, становить 10 млрд євро.

Нагадаємо, що ембарго на російську нафту має увійти до шостого пакету санкцій проти росії у відповідь на війну в Укарїні, однак його остаточно не погодили.

Проти нафтового ембарго виступає Угорщина. У Мінекономіки Німеччини заявляли, що очікують узгодження ембарго на нафту до кінця цього тижня. У відомстві припустили, що для деяких країн зроблять виняток, оскільки вони не можуть так швидко відмовитись від російських енергоносіїв.

По материалам: Подробности