itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
Війна в Україні: що відбувається на фронтах 24 квітня

Російські війська не припиняють ведення наступальних дій у Східній операційній зоні. Ворог здійснює інтенсивний вогневий вплив уздовж всієї лінії зіткнення та у глибині оборони наших військ у Донецькому, Слобожанському та Південнобузькому операційних районах.

Найбільша активність бойових дій відзначається у Донецькому операційному районі, а саме неподалік Лисичанська та Сєверодонецька. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ в оперативному зведенні на ранок 24 травня.

  • На Сіверському напрямку противник продовжує проведення заходів з метою посилення прикриття українсько-російського кордону в Брянській та Курській областях та недопущення перекидання наших військ на інші напрямки. Відзначено інженерне обладнання позицій в районах міжнародного автомобільного пункту пропуску "Погар" та населеного пункту Случовськ Брянської області.
  • Ворог завдав авіаційного удару по позиціях наших військ в районі населеного пункту Білопілля Сумської області.
  • На Харківському напрямку угруповання противника основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих позицій та покращенні свого тактичного положення. Зокрема, ворог проводить штурмові дії з метою закріплення на західній та північній околицях населеного пункту Тернова.
  • На Слов’янському напрямку підрозділи ворога готуються до відновлення наступу. Агресор, для підтримки наступальних дій, розгорнув у південній частині міста Ізюм додаткові підрозділи ствольної артилерії.
  • На Донецькому напрямку противник зосереджений на проведенні наступальної операції з метою оточення міст Лисичанськ та Сєверодонецьк з подальшим виходом на адміністративний кордон Луганської області.
  • На Лиманському напрямку не виключається форсування противником річки Сіверський Донець на ділянці Дронівка – Білогорівка. Для вогневого прикриття форсування загарбники розгорнули підрозділи реактивної та ствольної артилерії.
  • На Сєверодонецькому напрямку противник, за підтримки артилерії, веде штурмові дії в напрямках Тошківка та Устинівка.
  • На Бахмутському напрямку ворог покращив тактичне положення у районі населеного пункту Василівка.
  • На Авдіївському, Курахівському та Новопавлівському напрямках ворог здійснював вогневе ураження наших підрозділів із застосуванням артилерії та авіації. 
  • На Запорізькому напрямку окупанти посилюють угруповання військ для поновлення наступальних дій у напрямку Василівка – Кам’янське. Здійснюють перегрупування.
  • На Південнобузькому напрямку противник продовжує зосереджувати основні зусилля на утриманні зайнятих рубежів. 
  • На Криворізькому та Миколаївському напрямках противник не припиняє артилерійські обстріли позицій наших військ. 
  • Зростає загроза завдання ракетних та авіаційних ударів по об’єктах нашої Держави з території республіки білорусь. Агресор перемістив дивізіон ОТРК "Іскандер-М" до Брестської області на відстань до 50 кілометрів від державного кордону України.

За минулу добу на Донецькому та Луганському напрямках відбито 16 атак ворога, знищено 8 танків, 22 одиниці бойової броньованої техніки та 1 ворожий автомобіль. 

Авіаційні підрозділи Повітряних Сил та протиповітряної оборони Сухопутних військ знищили 6 БпЛА, ворожу крилату ракету та 30 бойових броньованих машин.

Нагадаємо, що окупанти нарощують авіаційну присутність навколо українських кордонів.

По материалам: Подробности