itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
Польща передала Україні 200 танків Т-72

Польща передала Україні радянські танки T-72 – понад 200 одиниць, що дозволить оснастити дві танкові бригади. Про це повідомляє Польське радіо.

Крім танків, в Україну відправили теж, серед іншого, кілька десятків бойових машин піхоти. Наразі Варшава передала Україні техніки на 7 мільярдів злотих.

Серед озброєнь, які від Польщі отримала Україна, є самохідні гаубиці 2С1 "Гвоздика" та реактивні системи залпового вогню "Град". Польща також надала ракети класу "повітря-повітря" для літаків МІГ-29 і Су-27.

Читайте також

Концерн Rheinmetall подав заявку на продаж Україні 88 танків Leopard

Крім важкої техніки, це також дрони виробництва польської компанії WB Electonics, які використовують, серед іншого, для розвідувальної діяльності.

Самі українці заявяють, що мають польські безпілотники Warmate – систему баражуючого боєприпасу, подібну на американські дрони-камікадзе Switchblade. З польського арсеналу українські захисники отримали також переносні зенітно-ракетні комплекси Piorun, які вже, за неофіційною інформацією, збивали російські гелікоптери. Польща також надає Україні велику кількість боєприпасів.

Пострадянські танки Т-72 Україні вже передала Чехія. У Польщі є майже 400 одиниць цієї техніки. 

Нагадаємо, що Словенія оголосила про те, що передасть Україні 54 танки М-84.

По материалам: Подробности