itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
Окупанти наступають на Барвінкове, Рубіжне, Попасну та Мар’їнку - Генштаб

Російські окупанти ведуть наступальну операцію у Східній операційній зоні. Основною метою росіян залишається оточення і розгром угруповання Об’єднаних сил, встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей та забезпечення сухопутного коридору з окупованим Кримом. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ в оперативній інформації станом на 18:00.

  • На Слобожанському напрямку ворожі угруповання зі складу підрозділів 6-ї загальновійськової армії Західного військового округу, берегових військ балтійського та північного флотів продовжують частково блокувати Харків та обстрілювати його.
  • На Ізюмському напрямку частини та підрозділи противника зі складу 1-ї танкової армії, 20-ї та 35-ї загальновійськових армій, 68-го армійського корпусу та повітряно-десантних військ, за підтримки артилерії, проводять наступ у напрямку населеного пункту Барвінкове. 
  • У прикордонних з Україною районах Бєлгородської області окупанти влаштували польові табори для відновлення боєздатності та підготовки підрозділів. За наявною інформацією, у безпосередній близькості до державного кордону України у цій області перебуває до п’яти батальйонних тактичних груп противника.
  • На Донецькому напрямку противник веде активні дії практично на всій лінії зіткнення. Основні зусилля зосереджуються на взятті під контроль Рубіжного, Попасної та Мар’їнки.
  • На Сєверодонецькому напрямку, в рамках перегрупування військ, у напрямку Кремінної окупантами переміщено до танкового батальйону зі складу частин 90-ї танкової дивізії, а також понтонно-мостовий підрозділ зі складу 12-ї окремої інженерної бригади Центрального військового округу.
  • Для розвитку наступу у напрямку населеного пункту Лиман противник здійснює нарощування угруповання військ.
  • На Південнобузькому та Таврійському напрямках ворог продовжує утримувати зайнятий рубіж, на окремих напрямках безуспішно намагається покращити тактичне положення, вдосконалює інженерне обладнання своїх позицій. Здійснює обстріли позицій наших військ.
  • На території Придністровського регіону Республіки Молдова, підрозділи оперативної групи російських військ приведені у повну бойову готовність, силові структури переведені на посилений режим несення служби.

Нагадаємо, що ЗСУ відбили наступ росіян на Запоріжжі.

По материалам: Подробности