itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
Чи буде третя фаза війни в Україні: Арестович дав прогноз

Від того, як розвиватимуться військові дії на Донбасі, залежить, якою буде наступна фаза війни. Про це у відеозверненні на сторінці Facebook розповів позаштатний радник Офісу президента Олексій Арестович.

"Ця битва, хоч і важлива, і доля її визначить третю фазу війни, ця фаза буде такою ж провальною, як і перша фаза. За співвідношенням сил і засобів вона не дозволяє вирішити завдання, що їх поставили. Єдине, чим це виправдано з їхнього боку, це політична воля, яка змушує їх військових гнати вперед і нездатність їхніх військових пояснити, що вони не можуть виконати цілі, які перед ними поставлені", – сказав він.

Арестович зазначив, що після того, як російська армія використає останні резерви, вона буде здатна лише на тактичні дії. За його словами, є ще один вихід із ситуації – це мирні переговори, і, можливо, РФ піде цим шляхом.

"У них три виходи: ставати в оборону, намагатися підкріплювати її політичними оголошеннями якихось херсонських народних республік чи йти. Але мирні переговори ще можливі. Я думаю, що підуть мирними переговорами, вони намагатимуться домовитися, обдурити нас і вдатися до того, що так все від початку і планувалося, що адмінкордон так званих "ЛНР" і "ДНР" це і є те, до чого все йшло…" – розповів радник ОП.

По материалам: Подробности