itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
лавров зробив заяву щодо використання ядерної зброї проти України

На "нинішній стадії конфлікту" росія розглядає лише опцію звичайних озброєнь в Україні, а не ядерних. Про це заявив міністр закордонних справ РФ сергій лавров в інтерв'ю телеканалу India Today.

росія не розглядає можливості використання в Україні ядерної зброї, йдеться лише про звичайні озброєння… На цій стадії ми розглядаємо опцію звичайних озброєнь. 

Раніше про відсутність планів застосовувати ядерну зброю в Україні заявляв прес-секретар путіна Дмитро Пєсков. За його словами, у Росії ніхто навіть не розглядає таку ідею.

Читайте також

У Міноборони дали прогноз щодо застосування росією ядерної зброї

Нагадаємо, що 27 лютого президент росії володимир путін наказав військовим привести "сили стратегічного стримування" з ядерними боєголовками в режим підвищеної готовності. 

Американська розвідка застерігає, що Кремль може вдатися до ядерної зброї, якщо відчуватиме наближення своєї поразки в наземній війні. 

У березні газета The New York Times повідомила, що у США створили спеціальну групу "Тигр", яка розробляє план відповіді Вашингтона на випадок, якщо Москва використовує ядерну, біологічну чи хімічну зброю. 

По материалам: Подробности