itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
"Втрати немаленькі". У Зеленського пояснили, чому не називають кількість загиблих військових

У ході війни росії проти України українська сторона зазнала чималих втрат в особовому складі серед військовослужбовців. Але не розкриватиме їх точну цифру до кінця самої війни. Про це повідомляє в інтерв'ю радник глави Офісу президента Олексій Арестович для ВВС Україна.

Зокрема, він пояснив, чому Україна майже не називає втрати особового складу у війні проти росії.

"Цифри, звичайно, є. Я їх знаю з точністю майже до людини, але не назву. До кінця війни… Бо жодна армія світу не називає своїх втрат під час війни. Це просто заборонено. Це державна таємниця, по-перше. А по-друге, це може допомогти противнику оцінити ефективність його дій", – наголосив Арестович.

При цьому, за його словами, називаючи свої втрати, російська сторона бреше.

"Так вони ж брешуть, у 10 разів занижуючи ці цифри. Брехати і ми можемо. Ми лише першого дня сказали кількість жертв після авіанальотів. Слід повідомити, що перші загиблі вже є, – 46 людей загинули. А далі – це військова таємниця. Це просто самогубство – розкривати такі дані під час війни. Після війни ми видамо ці дані щодо кожної людини – це Україна, тут не можна нічого приховати, навіть якби ми хотіли це зробити", – наголосив Арестович.

Він додав, що Україна зазнає втрат, і вони немаленькі.

"Набагато менше, ніж у росіян, але немаленькі", – зазначив він.

По материалам: Подробности