Вибори президента: опубліковано остаточні результати екзит-полів

Маємо остаточний результат національного екзит-полу на виборах 2019. Отже, незмінний лідер – Володимир Зеленський  з результатом 73%, Петро Порошенко має результат у 25,5%. Фактично, результат не змінився станом на 20:00, порівняно зі станом, який оприлюднювали о 18:00. Розрив надзвичайно великий, він становить майже 50%.

Також можна сказати щодо підтримки Володимира Зеленського по регіонах. Найбільше за нього проголосували на сході та на півдні, 87% та 85% всіх голосів він там набрав. 70% – у центрі Україні. А от на західній Україні, де традиційно підтримували більше діючого президента, за Зеленського проголосували 60% українців, і, власне, за Петра Порошенко – 40%.

Це поки неофіційні результати, це дані екзит-полу, але це найбільший і найбільш вшанований екзит-пол в Україні, його проводять вже 16 раз  поспіль. Соціологи повідомляють, що похибка становить не більше 1,5%. А це означає, що дані які має оприлюднити Центральна виборча комісія, офіційні дані, майже не будуть відрізнятися від цих цифр. Отже можна сказати, що  Україна обрала нового президента.

Вибори президента: опубліковано остаточні результати екзит-полів

Дивіться, якими були результати екзит-полів станом на 18:00. 

Дивіться, як відреагував на ці результати Володимир Зеленський. Також він розповів, що зробить на посту президента в першу чергу та записав емоційне відозвернення до громадян.

Згодом діючий президент України і опонент Зеленського Петро Порошенко прокоментував дані екзит-полів та визнав свою поразку  А прем'єр-міністр України Володимир Гройсман привітав Зеленського з перемогою. 

Крім того, ми зібрали головні факти та программу кандидата у президенти Зеленського.

Згодом було опубліковано остаточні результати екзит-полів.

По материалам: Подробности