Кабінет Міністрів України доручив Міністерству охорони здоров’я підготувати та подати проєкт акту щодо розподілу 150 мільйонів гривень для забезпечення потреби закладів охорони здоров’я, які проводять попередню діагностику COVID-19, розхідними матеріалами для діагностики коронавірусної хвороби. 

Із відповідною пропозицією до Кабміну під час засідання 6 жовтня звернувся міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Він пояснив, що ці кошти потрібні на закупівлю експрес-тестів на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2 та наборів для відбору біоматеріалу методом ПЛР. 

“Дельта-штам коронавірусу поширюється значно швидше, ніж базовий штам, відповідно ми маємо оперативно реагувати – відслідковувати та перевіряти контактних осіб. Доступ до тестування має бути розширено”, – зауважив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. 

Йдеться про кошти за бюджетною програмою «Заходи, пов'язані з боротьбою з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками». 

Проєкт акту щодо розподілу бюджетних коштів, підготовлений Міністерством охорони здоров'я та Міністерством фінансів, мають винести для розгляду на черговому засіданні Кабінету Міністрів. 

 

Источник: МОЗ