itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
» src=»/wp-content/uploads/2024/10/65437e1798962ad6187c49ee50b3d8ca.png» alt=»Генпрокурор Андрій Костін йде з посади» width=»100%» />

Генеральний прокурор Андрій Костін йде з посади. Рішення ухвалено на фоні скандалів, пов'язаних із зловживаннями у сфері оформлення інвалідності прокурорам. Про це свідчить пост Офісу генпрокурора в Telegram. 

Зазначимо, сьогодні президент Володимир Зеленський провів засідання РНБО щодо ситуації з фальшивими інвалідностями посадових осіб державних органів.

Зараз на всіх рівнях у державі продовжуються перевірки, розслідуються кримінальні провадження. Багато ганебних фактів зловживань встановлено і в системі органів прокуратури України.

За його словами, мають бути скасовані не лише неправомірні рішення медико-соціальних експертних комісій (МСЕК) та пенсії. Має бути персональна політична відповідальність.

Я вдячний президенту України та Верховній Раді України за довіру. Але в даній ситуації вважаю за правильне заявити про звільнення з посади генерального прокурора.

Раніше ми писали про те, що Зеленський заявив про стабілізацію ситуації на Харківщині.

По материалам: Подробности