itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
» src=»/wp-content/uploads/2024/10/057d9fe760ae4368db3cff8ca9f190a9.jpg» alt=»У Франції заявили про обговорення негайного запрошення України до НАТО» width=»100%» />

Париж веде переговори з союзниками щодо негайного запрошення України до НАТО. Про це заявив міністр закордонних справ Франції Жан-Ноель Барро під час спільної пресконференції з українським колегою Андрієм Сибігою у Києві. Його слова наводить Reuters.

Що стосується запрошення України до НАТО, ми відкриті для цього, і це предмет обговорення з нашими партнерами.

Напередодні міністр-делегат з питань Європи при МЗС Франції Бенжамен Хаддад в інтерв'ю газеті Parisien розповів, що Париж переконує союзників запросити Україну до НАТО якнайшвидше.

16 жовтня Зеленський представив "План перемоги" у російсько-українській війні. Він складається з п'яти пунктів та трьох таємних додатків. Першим пунктом плану є запрошення України в НАТО. На його думку, у разі реалізації цієї ініціативи бойові дії завершаться до 2025 року. 

Читайте також

Новий генсек НАТО розкрив стратегію альянсу щодо України

Володимир Зеленський у вересні 2022 року направив заявку про вступ країни до НАТО. Foreign Policy у січні 2024-го писала, що влада США та Німеччина хоче відтермінувати запрошення України до альянсу. У травні канцлер ФРН Олаф Шольц припустив, що Україна не вступить до НАТО впродовж найближчих 30 років.

Генсек НАТО Марк Рютте назвав вирішеним питання про членство України, але не уточнив терміни. Для вступу до військового блоку потрібна згода всіх 32 країн-членів альянсу. США та Німеччина вважають неможливим приєднання України через війну з росією.

По материалам: Подробности