itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
У депутатки Хмельницької міськради знайшли понад $1,5 млн (фото)

Працівники Державного бюро розслідувань виявили у депутатки Хмельницької міської ради понад півтора мільйона незадекларованих доларів та об’єкти нерухомості. Про це повідомляє ДБР.

Жінка у своїй декларації взагалі не вказала наявність у неї готівки. Водночас під час обшуків у індивідуальних банківських комірках, відкритих на її ім’я, та за місцем її роботи правоохоронці вилучили понад $1,5 млн у різній валюті.

У депутатки Хмельницької міськради знайшли понад $1,5 млн (фото)

Слідчі Бюро розслідують кримінальне провадження щодо оборудок на Хмельницькій митниці під час виконання угод приватною компанією, директором якої нині є депутатка.

Фігурантка затримана за підозрою у незаконному збагаченні (ст. 368-5 КК України). Їй загрожує позбавлення волі до 10 років з конфіскацією усього майна.

У депутатки Хмельницької міськради знайшли понад $1,5 млн (фото)

У повідомленні ДБР ім’я фігурантки традиційно не вказано, але за даними ЗМІ, йдеться про депутатку від партії "Європейська солідарність" Світлану Баранську.

Вона є членкинею комісії з питань містобудування, земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища. Баранська також є керівницею десяти ТОВ.

У депутатки Хмельницької міськради знайшли понад $1,5 млн (фото)

Нагадаємо, 4 жовтня Державне бюро розслідувань повідомило про викриття керівниці Хмельницького обласного МСЕК та її сина на незаконному збагачені. Під час обшуків у них знайшли лише готівкою майже $6 млн у різних валютах.

У жінки в робочому кабінеті знайшли $100 000, а також низку підроблених медичних документів, списки "ухилянтів" з прізвищами та фіктивними діагнозами. Крім того, вдома у посадовців знайшли майже $5 млн 244 тис., 300 000 євро, понад 5 млн грн, брендові прикраси тощо.

Під час слідчих дій посадовиця намагалась позбутися частини грошей, викинувши дві сумки з пів мільйоном доларів через вікно.

Тетяні Крупі повідомили про підозру у незаконному збагаченні (ст. 368-5 КК України). Їй загрожує позбавлення волі до 10 років з конфіскацією майна.

По материалам: Подробности