itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Байден скасував поїздку на "Рамштайн": у Білому домі назвали причину

Державного візиту президента США Джо Байдена до Німеччини, який планувався на 10-12 жовтня, не відбудеться. Про це повідомила прес-служба Білого дому.

Причиною стала стихія. Байден хоче особисто проконтролювати підготовку до урагану "Мілтон", який найближчими днями досягне Флориди, а також перебіг відновлювальних робіт у штатах, постраждалих від урагану "Хелен".

В офіційній заяві йдеться, що поїздку "відкладено", однак жодних деталей про нові можливі дати візиту не наводиться. Повноваження Джо Байдена на посаді президента закінчаться 20 січня.

Президенти США ніколи не робили державних візитів до Німеччини після її об'єднання. Востаннє візит такого рівня здійснював Джордж Буш-старший у 1985 році до ФРН. Після цього американські лідери неодноразово відвідували Німеччину, однак це були поїздки нижчого рівня — офіційні та робочі.

У ході візиту Байден мав, окрім іншого, відвідати конференцію союзників України у форматі "Рамштайн" та зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським.

Ураган "Хелен" пройшов над південно-східними штатами США на початку жовтня. Його жертвами стали понад 200 людей.

Нагадаємо, що кандидатка у президенти США від Демократичної партії Камала Гарріс заявила, що не зустрінеться з путіним для переговорів без України.

По материалам: Подробности