itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Рада заборонила депутатам використовувати Telegram

Використання месенджера Telegram обмежать у Верховній Раді за рекомендацією Ради національної безпеки та оборони України. Про це повідомив Голова Комітет ВР з питань свободи слова Ярослав Юрчишин.

Отримав розпорядження від апарату ВР з новими положеннями про роботу Telegram в локальній мережі Ради за рекомендацією Національний координаційний центр кібербезпеки.

Згідно з розпорядженням, передбачені наступні заходи:

  • обов’язкова двофакторна авторизація та скасування синхронізації контактів. Також необхідно блокувати доступ до комп’ютера, якщо залишаєте його без нагляду, аби сторонні особи не змогли отримати доступ до вашого акаунту;
  • заборона передачі даних, які використовуються в роботі та службова комунікація в Telegram;
  • заборона встановлювати і користуватися клієнтом Telegram на службових комп’ютерах або особистих комп’ютерах, які використовуються в службовій діяльності;
  • блокування роботи месенджера відбувається за допомогою технічних та програмних засобів, проводиться фіксування запитів на несанкціоновані спроби підключення до сервісу.

Читайте також

Telegram розкриватиме IP-адреси та номери телефонів людей, які порушують правила месенджера

"Думаю, що такі заходи безпеки цілком логічні. На жаль, уже були приклади, коли сторонні особи отримували дані держпрацівників через Telegram, яким користувалися на робочих пристроях. Чи створювали фейки, як у випадку з нібито каналом спікера Ruslan Stefanchuk Цим розпорядженням ми мінімізуємо ризики", — написав Юрчишин.

Політик наголосив, що обмеження стосуються саме працівників апарату Ради, використання месенджера в особистих цілях не регулюється.

Раніше Національний координаційний центр кібербезпеки (НКЦК) обмежив використання месенджера Telegram у державних органах, військових формуваннях та на об'єктах критичної інфраструктури.

 

По материалам: Подробности