itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
НАТО запропонує Україні конкретні кроки щодо вступу до альянсу - WP

Президент України Володимир Зеленський ще раз представить свій план перемоги на засіданні контактної групи з питань оборони України на базі Рамштайн у Німеччині. За словами джерел The Washington Post, на цій зустрічі країни НАТО запропонують Україні "конкретніші кроки" для майбутнього членства країни в альянсі.

Останній візит Володимира Зеленського до США "не знайшов відгуку"американської сторони, оскільки президент Джо Байден не змінив своєї позиції щодо заборони використання далекобійних ракет. Кроки, які НАТО планує запропонувати Україні на зустрічі у Німеччині, також "не дотягують" до "термінових рішень", про які просила українська сторона.

Зустріч відбудеться на базі Рамштайну наступного тижня. На ній, зокрема, буде присутній Джо Байден. Financial Times повідомляла, що американський президент може погодитися на пом'якшення щодо вступу України до НАТО.

Володимир Зеленський у вересні 2022 року направив заявку про вступ країни до НАТО. Foreign Policy у січні 2024-го писала, що влада США та Німеччина хоче відтермінувати запрошення України до альянсу. У травні канцлер ФРН Олаф Шольц припустив, що Україна не вступить до НАТО впродовж найближчих 30 років.

Нагадаємо, що країни НАТО відмовились збивати російські ракети та дрони над Україною.

По материалам: Подробности