itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Сили оборони вразили три командні пункти ворога ракетами Storm Shadow і GMLRS - Генштаб

Сили оборони України днями вразили три командні пункти російських окупантів ракетами Storm Shadow і реактивними снарядами GMLRS. Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

"Днями, завдано успішного вогневого ураження по командних пунктах 35-ї та 27-ї окремих мотострілецьких бригад, а також одному з командних пунктів 2-ї загальновійськової армії збройних сил рф. Результати ударів уточнюються.

Бойову роботу виконали підрозділи Повітряних сил та ракетних військ і артилерії Збройних Сил України у взаємодії з іншими складовими Сил оборони. Ураження здійснено ракетами Storm Shadow та реактивними снарядами GMLRS", — повідомив Генштаб.

Storm Shadow — далекобійна ракета "повітря-земля" британського виробництва, аналог французької SCALP. Дальність ракет Storm Shadow, які передаються Києву, становить 250-300 км. Це відповідає характеристикам експортного варіанту Storm Shadow. При цьому максимальна дальність поразки цих ракет може досягати 560 км.

Дальність американських реактивних снарядів GMLRS — 80 км.

Сили оборони вразили три командні пункти ворога ракетами Storm Shadow і GMLRS - Генштаб

Україна, за даними The Washington Post, у серпні попросила США дати згоду на використання далекобійних ракет ATACMS американського виробництва для ударів по території рф.

По материалам: Подробности