itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Зеленський скликав Ставку і 2,5 години обговорював з Сирським ситуацію на фронті

У понеділок, 30 вересня, президент України Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача, де обговорювалася ситуація на фронті та комплектування бригад. Про це глава держави розповів у вечірньому відеозверненні.

"Провів сьогодні Ставку. Кілька ключових питань. Перше — комплектування бригад. Друге — зброя й техніка для наших воїнів, закупівля та постачання.

Ще сьогодні окремо обговорили з міністром оборони України Умєровим виконання контрактів і те, як працюють інституції в системі Міністерства оборони. Всі реальні реформаторські кроки мають бути повністю реалізовані.

Сьогодні ж детально й дуже тривало говорили з Головкомом Сирським та начальником Генштабу Баргилевичем. Більш ніж дві з половиною години. Доповіді щодо кожного з наших фронтових напрямків, наші можливості подальші та конкретні завдання. Дуже непроста ситуація.

Найголовніше — тиснути на Росію всіма засобами, всіма інструментами, щоб якнайшвидше досягти нашої мети — реального й справедливого миру для України, для всіх наших людей. Усе, що можна зробити протягом цієї осені, все, чого ми можемо досягти, ми маємо досягти. І це залежить від кожного в команді України. Зараз треба максимально попрацювати перед "Рамштайном", — заявив Зеленський.

По материалам: Подробности