itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
В Україні обмежили мобілізацію чоловіків старше 50 років - Веніславський

В Україні набула чинності директива, яка дозволяє мобілізовувати чоловіків у віці 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Про це заявив член комітету ВР з нацбезпеки й оборони нардеп Федір Веніславський, передає LIGA.net.

Народний депутат підтвердив, що у директиві Командування Сухопутних сил, про яку раніше писав нардеп Олексій Гончаренко, дійсно є положення, яке обмежує мобілізацію чоловіків віком 50-60 років.

За словами Веніславського, такий підхід — загальна позиція військового керівництва.

Після 50 років до війська призиваються лише ті, хто має дефіцитні військово-облікові спеціальності. Окреме мобілізаційне розпорядження видає Генштаб ЗСУ.

Раніше, народний депутат Олексій Гончаренко повідомив про директиву Командування Сухопутних сил 116/2/1/21409 від 19.09.2024. Вона забороняє "бусифікацію" (примусова мобілізація з затриманням — ред.) чоловіків віком від 50 років. Мобілізовані примусово можуть бути лише чоловіки 25-49 років.

Мобілізувати хлопців віком до 25 років (у тому числі обмежено придатних) можуть лише за письмовою згодою. А чоловіків старше 50 років — лише за окремим мобілізаційним розпорядженням.

По материалам: Подробности