itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Знищення російських арсеналів: як і коли це позначиться на ході бойових дій і ракетних ударах по Україні (відео)

Знищення українцями великого артилерійського арсеналу в Торопці Тверської області рф позначиться на дієздатності курського угруповання, вважають британські розвідники. 

Удару було завдано у ніч на 18 вересня за допомогою ударних дронів. Метою став один із найбільших артилерійських складів ЗС рф №107 Головного ракетно-артилерійського управління міноборони рф, який знаходився приблизно за 500 км від кордонів з Україною. 

На арсеналі зберігалося багато різних снарядів: авіаційні ракети та КАБи, артилерійські снаряди, північнокорейські боєприпаси, а також балістичні ракети "Іскандер".

Про це в ефірі національного військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

"Якось дуже швидко воно не буду впливати, хоч ці склади і були найбільші. Безпосередньо 107 арсенал ГРАУ (у місті Торопець Тверської області — ред.) був одним з найбільш заповнених складів боєприпасами. І він використовувався саме для їх накопичення. Є склади тактичного рівня, оперативно-тактичного. Тож якщо ми говоримо про лінію боєзіткнення, в зоні бойових дій в Україні, то у окупантів там є свої невеликі склади, які вони на тактичному на оперативному рівні використовують.

Тому вплив цих вибухів, знищення 107 арсеналу, 23 арсеналу, одразу не відобразиться на бойових діях. Але через деякий період, коли будуть спустошені тактичного рівня склади і виникне необхідність отримання для підсилення артилерії боєприпасів, то везти їх буде, м'яко кажучи, нізвідки. 

Оперативно тактичні склади — це ближня тилова зона, ми можемо завдати по них ударів навіть на рівні HIMARS. Але загально, щоб охопити значно більший радіус, значно більшу глибину, безумовно, дозвіл від наших партнерів щодо нанесення ударів далекобійними ракетами допоміг би швидше та ефективніше впоратись з цим завданням…

Наприклад, окупований півострів Крим регулярно використовується як майданчик для пусків балістичних ракет "Іскандер". Безпосередньо на півострові розміщуються об'єкти, де зберігаються ці ракети. У свою чергу ці ракети також були накопичені на 107 арсеналі ГРАУ в Тверській області в районі Торопця. І вони були там знищені. І це позначиться у подальшому в ефективному забезпеченні підрозділів цими ракетами.

Але станом на зараз поки що воно, на жаль, не буде впливати, оскільки у них є розписаний план, є відповідна кількість ракет на цих базах, які будуть забезпечувати нанесення ударів. Трохи більше, ніж через тиждень вони почнуть відчувати дефіцит цих ракет", — розповів Олександр Коваленко.. 

По материалам: Подробности