itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
ВАКС оголосив у міжнародний розшук депутата Одарченка, який напередодні міг втекти за кордон

Народного депутата від "Слуги народу" Андрія Одарченка, підозрюваного у спробі підкупу колишнього керівника Держагентства з відновлення Мустафи Найєма, оголошено в міжнародний розшук. Напередодні стало відомо, що Одарченко незаконно покинув Україну.

Цю інформацію підтвердили під час засідання Вищого антикорупційного суду. Центр протидії корупції, посилаючись на дані НАБУ, повідомив, що автомобіль депутата залишається на місці, однак у його квартирі проживає водій. За словами водія, з 17 вересня Одарченка не було вдома, і він не знає, де той перебуває, оскільки депутат на зв’язок не виходить.

Прикордонники зазначили, що Одарченко офіційно не перетинав державний кордон. Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомила, що на записах НАБУ депутат хвалився перед Мустафою Найємом про свої зв’язки на митниці. Прокурор припускає, що саме завдяки цим зв'язкам він міг нелегально виїхати за межі країни.

Адвокати Одарченка вважають оголошення в міжнародний розшук передчасним, оскільки, за їхніми словами, прокурор не надала доказів, що депутат перебуває за кордоном. Вони додали, що сім’я Одарченка мешкає на Закарпатті, і правоохоронці мали б перевірити, чи він не знаходиться там.

За інформацією ЦПК, Одарченко залишив три мобільні телефони у своєму авто і попросив водія зарядити їх у квартирі, пояснивши, що самостійно дістанеться до парламенту. Однак після засідання він не повернувся.

По материалам: Подробности