itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Британія дозволила Україні бити ракетами Storm Shadow по Росії - The Guardian

Велика Британія вирішила дозволити Україні застосовувати крилаті ракети Storm Shadow для ударів по цілях на території росії. Про це 11 вересня повідомила  газета The Guardian з посиланням на джерела у британському уряді.

Газета повідомила про це у публікації, присвяченій спільному візиту держсекретаря США Ентоні Блінкена та глави МЗС Сполученого Королівства Девіда Ламмі до Києва 11 вересня. Під час поїздки вони зустрілися з президентом України Володимиром Зеленським, щоб обговорити удари далекобійною західною зброєю по території країни-агресора.

Джерела газети зазначили, що Блінкен і Леммі разом приїхали до Києва лише тому, що ухвалено позитивне рішення щодо Storm Shadow. При цьому, як зазначає The Guardian, якби Ламмі публічно заявив про це рішення у Києві, його слова могли б сприйняти як надто провокаційні.

Видання додає, що на використання ракет Україною, ймовірно, запровадять обмеження, "щоб уникнути безрозсудних чи непотрібних атак".

Дальність ракет Storm Shadow, які передаються Києву, становить 250-300 км. Це відповідає характеристикам експортного варіанту Storm Shadow. При цьому максимальна дальність поразки цих ракет може досягати 560 км.

Британія дозволила Україні бити ракетами Storm Shadow по Росії - The Guardian

Україна, за даними The Washington Post, у серпні попросила США дати згоду на використання далекобійних ракет ATACMS американського виробництва для ударів по території рф.

По материалам: Подробности