itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
У Часовому Яру ворог рветься через канал, щоб створити плацдарм на правому березі - 26 бригада

Тактика "малих груп", яку окупанти успішно використовують на Покровському напрямку, у Часовому Яру не спрацювала. Перетнути канал Сіверський Донець — Донбас, який поділяє місто, росіянам поки не вдається.

У Часовому Яру точаться важкі бої. У неділю, 1 вересня, Сили оборони вже відбили 20 штурмів. При цьому ворожа авіація та артилерія цілодобово розносять місто.

Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" заявив пресофіцер 26 артилерійської бригади ім. Романа Дашкевича Олег Калашніков.

"Важкий день, оскільки ми спостерігаємо найбільшу кількість штурмових дій ворога — вже 20. І половина цих атак прийшлася саме на канал — це напрямок Калинівський, безпосередньо Часів Яр — саме тут ворог намагався перетнути канал. 

Сам по собі канал без води на сьогодні, але досить таки широкий, виложений плитами і його не так просто подолати. І вони (окупанти — ред.) знайшли місце, де канал уходить під землю. І саме тут намагаються штурмувати. 

Якщо братися за успіхи окупантів — каналу вони перетнути не можуть. Є навіть такі штурми, де по два чоловіки вони намагаються штурмувати, просочуватись, закріплятись на правому березі каналу, у руїнах.  І так потрошку намагаються зробити плацдарм. Однак це вже не вперше, і вони тут гинуть. Тобто не було такого ні разу, щоб вони створили плацдарм на правому березі. 

Тобто Часів Яр тримається, не зважаючи на те, що окупанти посилюють штурмові дії на нашому напрямку….

Міські бої у Часовому Ярі — це стрілецькі бої на руїнах зруйнованих будинків. Якщо брати механізовану складову, то вона не залучається", — заявив речник 26 бригади.

Часів Яр — стратегічно важлива висота на Донеччині. Захоплення цього міста створить умови для подальшого просування ворога до Краматорсько-Слов'янської агломерації. 

"Якби не було Часового Яра, ворог тоді міг би вдарити у північний фланг саме на Покровському напрямку, Тобто він тоді перерізав би дорогу Костянтинівка-Покровськ. Практично він би з правого флангу почав би обходити Покровськ, цю невеличку агломерацію", — заявив Олег Калашніков. 

По материалам: Подробности