itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Відключення світла у п'ятницю: найбільші обмеження будуть ввечері (відео)

У п'ятницю, 30 серпня, обмеження електропостачання діятимуть впродовж доби. У вечірній час відключення будуть тривалішими, оскільки діятимуть три черги відключень. Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" розповіла заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук.

Енергетики попередили українців, що в обсягах застосування обмежень можливі зміни. Наразі планується, що до вечора відключатимуть по одній-дві черги:

  • з 00:00 до 06:00 — діятиме одна черга;
  • з 06:00 до 9:00 — діятимуть дві черги;
  • з 09:00 до 14:00 — діятиме одна черга;
  • з 14:00 до 18:00 — діятимуть дві черги;
  • з 18:00 до 21:00 — діятимуть три черги;
  • з 21:00 до 24:00 — діятимуть дві черги.

"Ситуація в енергосистемі залишається складною. І після останньої масованої атаки росіян на цивільну енергетичну інфраструктуру України на всіх пошкоджених  об'єктах тривають роботи з відновлення. Це і розбір завалів, і розмінування, і ремонт пошкодженого і заміна зруйнованого обладнання. Роботи ведуться  цілодобово, щоб якомога швидше відновити електропостачання всім нашим споживачам. 

Енергетикам вдалося не допустити системної аварії енергосистеми. Система залишається цілісною та збалансованою. Ситуація є контрольовано. Наразі використовуються графіки відключень у багатьох регіонах України. І вони можуть тривати, поки не буде налагоджено стабільну роботу енергосистеми. Хоча ми намагаємося зробити це якомога швидше.

Ми продовжуємо ремонту кампанію практично на всіх енергооб'єктах для того, що підготувати їх до зимового періоду. 

Під час останньої атаки на українську енергетику 26 серпня ворог застосував близько 230 ракет і дронів і таким чином росіяни намагалися повністю порушити роботу енергосистеми, зокрема наших АЕС", — розповіла Світлана Гринчук.

По материалам: Подробности