itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Підвищення податків в Україні: народна депутатка розповіла, чого очікувати

Законопроєкт щодо про підвищення податків знаходиться на остаточному доопрацюванні у Профільному комітеті. Про це розповіла в ефірі телемарафону "Єдині новини" Леся Забуранна, народна депутатка, членкиня комітету ВР з питань бюджету.

"Ми очікуємо, що найближчим часом законопроєкт винесуть у сесійну залу. Прийняття і важливість цього законопроєкту в першу чергу повʼязані з тим, що нам необхідні додаткові 500 млрд грн саме на покриття видатків по сектору безпеки і оборони. В першу чергу це для нашої армії і заробітних плат військовослужбовцям.

Якщо ми говоримо про видатки на сектор безпеки і оборони, то ми маємо можливість їх покривати виключно за рахунок власних надходжень та за рахунок доходів державного бюджету. Жодна зовнішня допомога від наших партнерів не може бути спрямована на безпеку і оборону. Тому ми маємо критичну необхідність з пошуку цих коштів саме всередині країни", — сказала Забуранна.

За її словами, одним із шляхів наповнення бюджету є пропозиція Кабінету міністрів стосовно підвищення в першу чергу військового збору як для громадян, так і на окремі операції.

"Водночас хочу наголосити, що ми повинні здійснювати паралельно додаткові заходи, які будуть наповнювати державний бюджет. сьогодні майже 1 млн українців отримує зарплату у "конвертах". Ми повинні вирішити цю проблему, адже втрачаємо великі гроші", — відповіла депутатка.

По материалам: Подробности