itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
росіяни почали використовувати хімічні гранати на Харківському напрямку - військовий

російські окупаційні війська почали використовувати хімічні гранати на Харківському напрямку.

Про це у неділю, 25 серпня, заявив Віталій Литвин, Герой України, офіцер відділення розвідки бригади "Рубіж" НГУ в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"На нашому напрямку після початку операції ЗСУ у Курській області трохи були зміни у оперативно-тактичній обстановці, а саме знизилось застосування авіації ворога і, на нашу думку, ворог перекидає резерви саме з території російської федерації, які він має використовувати на Харківщині, саме той напрямок, який є для них найбільш важливим. Ми розуміємо, що це зараз Харківщина, а також Покровський напрямок", — сказав Литвин.

За його словами, на Покровському напрямку противник постійно продовжує активні штурмові дії та намагається покращити своє тактичне становище.

"В зоні відповідальності нашого підрозділу тактика ворога не змінилася. Ворог відправляє невеликі штурмові групи, проводить розвідку боєм, але знизилася сама інтенсивність застосування цих штурмових груп. Ворог їх відправляє два рази на тиждень, але він почав використовувати хімічні гранати", — сказав військовий.

По материалам: Подробности