itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Байден вперше прокоментував наступ ЗСУ в Курській області

Наступ українських військ у Курській області ставить володимира путіна перед справжньою дилемою, заявив президент США Джо Байден.

"Це створює справжню дилему для путіна, і ми перебуваємо у прямому, постійному контакті з українцями. Це все, що я можу сказати про це, поки воно активно", — сказав Байден журналістам у Новому Орлеані.

Це перший офіційний коментар глави Білого дому про прорив ЗСУ на російську територію.

путін раніше охарактеризував вторгнення ЗСУ на російську територію як "масштабну провокацію". За словами диктатора, у такий спосіб "київський режим за допомогою західних господарів намагається покращити свої переговорні позиції". Він вимагає від міноборони рф "видавити противника з наших територій і забезпечити надійне прикриття кордонів".

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський 13 серпня заявив, що ЗСУ контролюють уже 74 населені пункти в Курській області.

При цьому українські дипломати заявляють, що Київ не зацікавлений у завоюванні російських територій, а хоче лише убезпечити від російського обстрілу з Курської області мешканців прикордонної Сумської області України.

12 серпня Володимир Зеленський провів у Києві зустріч з американськими сенаторами — республіканцем Ліндсі Гремом та демократом Ричардом Блюменталем. За підсумками вони закликали Білий дім дозволити ЗСУ використовувати далекобійні ракети для ударів по росії.

По материалам: Подробности