itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Суджа перейшла під контроль ЗСУ: українські спецпризначенці опублікували відео з центру міста

Бійці з загону спеціального призначення "Bravo Team" ЗСУ опублікували два ролики з центру міста Суджа Курської області.

На одному відео український військовослужбовець заявляє, що у місті немає російських військових, і показує тіло вбитого військовослужбовця рф.

За даними рос ЗМІ, ролик знятий біля магазину "Галерея вікон" на вулиці Карла Маркса в Суджі, за 500 метрів від адміністрації міста.

В іншому ролику українські військові їдуть бронетранспортером вулицею. За їхніми словами, вони проїжджають до центральної площі Суджі. Коли було знято відео, невідомо.

Наступ Сил оборони України в Курській області триває вже тиждень. Українська влада України 12 серпня вперше офіційно підтвердила операцію. За словами головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, українська армія контролює майже 1000 кв. км території рф.

​Раніше 12 серпня губернатор Курської області Олексій Смирнов називав удвічі менші показники, за його словами "глибина проникнення ЗСУ 12 км, ширина — 40 км", під контролем ЗСУ перебувають 28 населених пунктів.

Український аналітичний проект DeepState заявляє про 44 населені пункти на Курщині під контролем Сил оборони. Контроль за ще 10 населеними пунктами, за даними аналітиків, "під питанням". DeepState стверджує, що наводить "вкрай консервативну" оцінку ситуації.

По материалам: Подробности