itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Виробництво САУ "Богдана" у нас сягає 10-12 одиниць на місяць - Defence Express

Український військово-промисловий комплекс виготовляє 10-12 самохідних артилерійських установок "Богдана" на місяць. Тому говорити, що українська "оборонка" виготовляє лише дрони — не правильно. Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" розповів військовий експерт порталу Defence Express Іван Киричевський.

"Дрони — це те, що найбільш помітно. Окрім дронів, у нас використовуються не тільки літакове БПЛА, а й зенітно-ракетне озброєння, про що президент України натякав у публічних виступах, і Сили оборони України теж звітували, точніше натякали, про використання вітчизняного озброєння для ударів по території агресора. 

Або можна ще такий приклад навести. У російських окупантів чомусь склалось враження, що Т-64, наші основні танки, у нас ніколи не закінчуються. Майже ніхто в світі зараз не може виробляти з нуля нові танки, але судячи з усього, модернізація, відновлення це те, що у нас працює добре. 

Можна записати у такий актив, що виробництво САУ "Богдана" у нас досягає 10-12 одиниць на місяць. Настільки ж гарно у світі колісні самохідні гармати робить хіба що Франція, коли виготовляє САУ "Цезар", але тут конкуренція підстібнула. "Богдана" — український аналог "Цезаря", і "Цезар" — французький аналог "Богдани".

Ресурс радянських бойових літаків не є безмежним, але наші льотчики на них досі латають. І зробити інакше, аніж на заводських умовах, тобто підтримувати ресурс, навряд чи можливо. 

Те, що у нас є власне озброєння, власні зразки, власні боєприпаси, є результатом успіху оборонної промисловості, просто про дрони у нас говорять найчастіше. Але не одними дронами наша оборонна промисловість обходиться", — розповів Іван Киричевський. 

По материалам: Подробности