itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Генштаб підтвердив успішний удар по військовому аеродрому в Липецьку: знищено 700 КАБів

Генштаб ЗСУ підтвердив успішний удар українських військових по військовому аеродрому в Липецьку.

Про це йдеться в повідомленні Генштабу.

Унаслідок нічної атаки уражено склади з керованими авіаційними бомбами та ще низку інших об’єктів у районі летовища. Зафіксовано декілька джерел загоряння, здійнялася сильна пожежа та спостерігалася багаторазова детонація. 

За даними Генштабу, на аеродромі «Липецьк» базуються літаки Су-34, Су-35 та МіГ-31 повітряно-космічних сил рф. Результати ураження уточнюються.За даними поінформованого джерела hromadske, на складах зберігалось понад 700 керованих авіабомб. Після удару українських дронів відбувся потужний вибух, який спричинив ланцюгову детонацію та масштабну пожежу на значній частині аеродрому.

Більшість літаків, розміщених на аеродромі «Липецьк-2», злетіти не встигли.

За даними hromadske, нічну операцію на аеродромі «Липецьк-2» виконували Збройні сили, Сили спеціальних операцій та Служба безпеки України.

Співрозмовник hromadske повідомив, що українські оборонці продовжують методичну роботу зі знищення авіаційної логістики росіян, щоб в окупантів не було можливості бомбардувати КАБами українські міста. Нагадаємо, на початку серпня Сили оборони «очистили» від КАБів та винищувачів аеродром «Морозовськ».

По материалам: Подробности