itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Британію охопили масові сутички правих з мігрантами (відео)

Натовпи озброєних мігрантів вийшли на вулиці у відповідь на мітинги проти нелегальної еміграції в Англії. Збираються як групи мусульман для "захисту мечетей", так і противники мігрантів. З обох боків активісти озброєні палицями, цеглою та пляшками.

Протести охопили Манчестер, Ноттінгем, Лідс, Стоке, Ліверпуль. Сутичи відбулися в містах Сток-он-Трент та Кінгстон-апон-Халл.

Велика бійка сталася в Манчестері, але її змогла розігнати поліція. У Ліверпулі активісти кинули в поліцейських скутер. А у Халлі поліція застосувала газ проти демонстрантів, які розбили вікна готелю, де мешкали біженці. Також ідуть погроми автомобілів.

У Сток-он-Тренті на вулиці вийшли представники лівих організацій, які підтримують міграцію, та представники мусульманської громади. Останні з металевими трубами в руках пройшли містом у пошуках "правих радикалів" та представників "Ліги англійської оборони" (націоналістична організація). Внаслідок сутичок кілька людей отримали серйозні поранення.

Заворушення стали відповіддю на мітинги проти нелегальної імміграції, які розпочалися після вбивства дітей 29 липня у місті Саутпорт. У дитячому танцювальному клубі 17-річний підліток з сім'ї етнічних руандійців зарізав трьох дівчаток і поранив ще кількох дітей.

Після цього в Саутпорті почалися сутички правих груп з поліцією, пізніше заворушення почалися і в інших містах.

По материалам: Подробности