itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Верховний лідер Ірану наказав завдати удару по Ізраїлю у відповідь на вбивство Ганії - NYT

Верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї наказав здійснити прямий удар по Ізраїлю у відповідь на вбивство політичного лідера ХАМАС Ісмаїла Ганії.

Про це повідомляє The New York Times з посиланням на іранських чиновників у середу, 31 липня.

За словами неназваних джерел NYT, Хаменеї видав наказ про атаку під час екстреного засідання Вищої ради національної безпеки Ірану вранці 31 липня.

Журналісти зазначають, що Іран і терористи ХАМАС звинувачують Ізраїль у вбивстві Ганії. За словами джерел газети, поки незрозуміло, наскільки «жорсткою» буде відповідь Ірану. Іранське військове командування нібито розглядає можливість ще однієї комбінованої атаки на військові об'єкти біля Тель-Авіва і Хайфи.

Співрозмовники NYT кажуть, що Іран розглядає скоординовану атаку зі своєї території та з інших фронтів, де вони мають «союзницькі сили». Йдеться, зокрема, про Ємен, Сирію та Ірак.

Іранські офіційні особи не вважають вбивство Ганії випадковою смертю, а бачать у цьому образу для їхньої системи безпеки, що свідчить про те, що будь-хто в Ірані може стати мішенню та бути вбитим, — розповіли іранські чиновники.

Раніше 31 липня видання Mako.co.il з посиланням на звіти в Ірані писало, що ракету, яка вбила Ганію, могли випустити з території Ірану. Хаменеї заявляв, що Іран вважає своїм обов’язком помститися за вбивство лідера ХАМАСу. Він погрожував нападникам «суворим покаранням».

По материалам: Подробности