itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Ворог суне на Торецьк великими піхотними групами - 95 бригада

На Торецькому напрямку тривають важкі бої, окупанти більше місяця активно наступають на цій ділянці фронту. У четвер, 25 липня, росіяни вісім разів атакували біля Залізного, Нью-Йорка та Північного. П’ять боїв завершено, три — ще тривають.

Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" розповів командир взводу 95-ї окремої десантно-штурмової поліської бригади десантно-штурмових військ ЗСУ Станіслав Краснов.

"Ситуація вкрай важка, вкрай напружена. Росіяни більше місяця дуже активно штурмують, намагаються прорвати нашу лінію оборони, працює постійно артилерія. Постійно ворожі штурмові групи просуваються, намагаються прорвати нашу лінію оборони. Рухаються великими піхотними групами.  Концентрують досить велику кількість піхоти. Але наші лінії оборони тримаються. У першу чергу завдяки стійкості та мужності піхоти на нулі, професіоналізму операторів ударних дронів та артилерії.

Ми не відступаємо, не даємо ворогу зайти безпосередньо в сам Торецьк. І знищуємо дуже велику кількість особового складу і засобів ворога. 

Від Торецька дуже близько до великого міста Костянтинівка, яке йому цікаво і тактично, і стратегічно. А далі це вже прямий шлях до Слов'янська і Краматорська, до великих міст з великою кількістю населення. І також вони перерізають великі траси, які йдуть на Покровськ і так далі…

На мою думку ,вони готувалися до цього прориву дуже довго, накопичували тут величезні резерви. Тому що штурмують вони довгий час, несуть величезні втрати, але пори цьому інтенсивність штурмів не зменшується, резерви у них досі залишаються. Ставка основна тут — на так звані м'ясні штурми. Виключно на піхоту, яку вони абсолютно не бережуть… Техніку вони тут майже  не використовують", — розповів Станіслав Краснов. 

 

По материалам: Подробности