itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Мінімум тричі змінював місця проживання: глава МВС Клименко розповів про затримання вбивці Фаріон (відео)

​Юнаку, який вбив у Львові націоналістку Ірину Фаріон, 18 років, він мешканець Дніпра. Під час підготовки до злочину він орендував щонайменше три квартири у Львові. Наразі слідство схиляється до думки, що стрілець — лише виконавець. Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" розповів глава МВС України Ігор Клименко.

"139 годин працювали всі оперативні служби, підрозділи кримінального аналізу, слідства, Національна гвардія для того, щоб прочесати 100 га території. Працювали працівники СБУ, був присутній у Львівській області та підтримував нас процесуально заступник керівника Офісу генерального прокурора.

Нам допомагали журналісти, з якими ми ділилися відповідною інформацією. І звичайно, сотні свідків, яких ми опитали, сотні камер, інформацію з яких ми розшифрували. Це десятки терабайт інформації.

Перевірили ми на кордоні близько 58 тисяч осіб, які виїжджали за межі нашої держави у віці, якому підозрюваний міг  би відповідати.  

Ми залучали величезну кількість програмного забезпечення для того, щоб перевірити всіх осіб, про яких ми мали інформацію, про яких нам писали, про яких заявляли…

І сьогодні кульмінація вилилась у те, що ми  затримали цього громадянина, який обґрунтовано підозрюється у скоєнні цього вбивства — 19-го числа Ірини Фаріон у місті Львові.  

Це уродженець міста Дніпра, йому на цей час 18 років, він зараз знаходиться у підрозділах поліції, де з ним проводяться відповідні слідчі дії. Попереду дуже багато роботу. 

Ми відслідкували його розвідку, його рух, пересування. Відслідкували, як він перевдягався, яким чином змінював походку, маршрути. Змінював як мінімум три рази місця проживання. І все це робив достатньо скритно. Пересувався виключно ми знаємо яким транспортом. І вже, я рахую, зібрана повністю доказова база для подальшого висунення звинувачення даній особі..

Наприклад, тут панаму, яка на ньому була, він придбав ще у травні місяці 24 року. Це задокументовано також, як і весь інший одяг. Тому він готувався як мінімум два місяці до цього злочину…

 Ми розглядаємо ті версії, які озвучували. Це і можливий російський слід, і громадська діяльність (жертви — ред.), і особиста неприязнь до неї. Тому ці версії всі залишаються. Звичайно, вони можуть бути десь поруч, доповнені ще й четвертою якоюсь версією, але це все покаже слідство", — розповів Ігор Клименко.

По материалам: Подробности