itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Байден захворів на COVID-19

Президент США Джо Байден отримав позитивний тест на коронавірус і зараз перебуває на самоізоляції у своїй резиденції на узбережжі Атлантичного океану після отримання першої дози противірусного засобу.

Про це повідомляють CNN та NBC News.

Білий дім підтвердив, що 17 липня у Байдена з’явилися симптоми захворювання верхніх дихальних шляхів, включаючи нежить та кашель. Він також почувався загалом нездужалим.

За словами лікаря Байдена, президент отримав першу дозу противірусного препарату Paxlovid і тепер самоізолюється у своєму будинку в Рехобот-Біч, штат Делавер, відповідно до вказівок Центру контролю та профілактики захворювань США.

"Президент відчуває легкі симптоми й повернеться до Делавера, де самоізолюється, і протягом цього часу продовжуватиме виконувати всі свої обов’язки", — розповіла прессекретарка Білого дому Карін Жан-П’єр.

У Білому домі запевнили, що будуть надавати регулярні оновлення щодо стану здоров’я президента.

Байден захворів на COVID-19 перед своїм виступом на щорічній конференції UnidosUS з прав захисту латиноамериканського населення, що проходила в Лас-Вегасі з 15 по 17 липня. Цього тижня він виконував повний робочий розклад у штаті Невада та брав участь у багатьох заходах.

Білий дім підтвердив коронавірус у Байдена після того, як керівник конференції UnidosUS оголосив про це зі сцени.

Для 81-річного лідера це не перший випадок коронавірусу. Востаннє він отримав позитивний тест на COVID-19 у 2022 році.

По материалам: Подробности