itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
путін заявив про умови для України "для можливої ​​спільної роботи"

володимир путін за підсумками зустрічі з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном заявив про російські умови початку переговорів та припинення вогню: виведення українських військ з чотирьох регіонів України — Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей.

За словами володимира путіна, "є й інші умови, але це все є предметом для докладного розгляду в ході можливої ​​спільної роботи".

Під час прес-підходу путін нагадав, що умови росії для остаточного завершення війни з Україною були озвучені на виступі в МЗС 14 червня.

Речь идет о полном выводе всех войск Украины из Донецкой, Луганской народных республик, Запорожской и Херсонской областей. Есть и другие условия, но это все — предмет для достаточно подробного рассмотрения в ходе возможной совместной работы

На думку путіна, виконання цих умов дозволить припинити бойові дії та розпочати переговори з Україною.

Это должно быть не просто перемирие или временная приостановка огня, ни какая-то пауза, которую киевский режим мог бы использовать, чтобы восстановить потери, перегруппироваться и довооружиться. Россия выступает за полное и окончательное завершение конфликта.

14 червня під час виступу в МЗС рф путін озвучив умови для мирних переговорів з Україною. У тому числі згода Києва на нейтральний, позаблоковий та без'ядерний статус, денацифікація, відмова від окупованих регіонів та їхнє визнання суб'єктами росії. Крім цього, мають бути зняті всі санкції з росії. 

Президент України Володимир Зеленський назвав ці умови ультиматумом. Умовою для переговорів Київ називає повагу до територіальної цілісності країни. Це один з пунктів "формули миру", на обговоренні якої наполягає українська сторона.

По материалам: Подробности