itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Окупанти завдали найбільшого з 2022 року масованого удару по Дергачах на Харківщині — МВА

Місто Дергачі Харківської області 29 червня зазнало найбільшого масованого удару з 2022 року. Окупанти скинули чотири авіабомби, внаслідок чого двох людей було госпіталізовано.

Про це повідомив начальник міської військової адміністрації В’ячеслав Задоренко.

Близько 15:50 російські повітряні сили випустили по місту чотири УМПБ Д-30. Двоє чоловіків, 68 та 75 років, отримали уламкові поранення і були доставлені до лікарні. Ще одна 71-річна жінка зазнала гострої реакції на стрес. Постраждали також домашні тварини.

Було пошкоджено щонайменше три п’ятиповерхових, два двоповерхових та 20 приватних будинків, а також господарські споруди, гаражний кооператив, автомобілі місцевих жителів і одне з цивільних підприємств. Частково зруйновано лінії електропередач.

На місці події працюють представники міського гуманітарного центру, комунальні служби, волонтери та благодійні організації.

Начальник інформаційного відділу МВА Олександр Кулік повідомив, що росіяни також обстрілювали населені пункти прикордоння. Зокрема, у Козачій Лопані внаслідок обстрілів пошкоджено понад 10 будинків та сталася пожежа.

У Дергачівській МВА зазначили, що в громаді триває евакуація, яку здійснюють поліція та волонтери.

По материалам: Подробности