itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
У Німеччині затримали підозрюваних у шантажі родини гонщика Шумахера

19 червня у місті Гросс-Герау землі Гессен у Німеччині затримали двох чоловіків, підозрюваних у шантажі родини німецького автогонщика, семиразового чемпіона світу "Формули-1" Міхаеля Шумахера. Про це повідомило Associated Press з посиланням на дані прокуратури.

За даними слідства, затримані – батько та син 53 і 30 років – повідомили родині Шумахера, що мають файли, які близькі автогонщика "не хотіли б публікувати" і почали вимагати кілька мільйонів євро. Деякі з цих файлів були надіслані членам сім'ї як докази. Деталі прокуратура не уточнила.

Обидва затримані перебувають під вартою. У разі визнання провини їм загрожує штраф чи тюремний строк до п'яти років. Обидва, за даними німецького агентства DPA, перебувають на випробувальному терміні в іншій справі. 

Міхаель Шумахер у грудні 2013 року впав під час катання на лижах у французьких Альпах у Мерібелі та отримав черепно-мозкову травму. Подробиць про його стан не було.

У вересні 2021 року в документальному фільмі, що вийшов на Netflix, дружина та син гонщика розповіли, що він не здатний самостійно пересуватися та спілкуватися з оточуючими.

55-річний Міхаель Шумахер – семиразовий чемпіон "Формули-1", який виступав за команду Ferrari. За кількістю перемог у перегонах він посідає друге місце – 91. Гонщик отримав рекордні п'ять чемпіонських титулів поспіль.

За словами дружини гонщика Корінни Шумахер, лікування гонщинка вже коштувало 20 млн фунтів стерлінгів.

По материалам: Подробности