itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
У Києві викрали кардіохірурга заради викупу в $2 мільйони

У Києві двоє чоловіків викрали лікаря-кардіохірурга заради отримання викупу в розмірі $2 млн. Про це повідомила Київська міська прокуратура.

За даними слідства, зловмисники заздалегідь домовились про викрадення кардіохірурга заради викупу. Коли потерпілий проходив повз будинок по вулиці Феофіла Яновського що у місті Києві, до нього під’їхав автомобіль, з якого вийшли невідомі йому чоловіки.

Один з них представився працівником правоохоронних органів. Він змусив лікаря сісти в салон автомобіля, де йому одягли йому на голову чорний мішок та вкололи в ногу невідому речовину. Жертві сказали, що це "отрута". Щоб отримати "протиотруту", він мав заплатити $2 мільйони.
 
Коли стало зрозуміло, що таких грошей у чоловіка немає, зловмисники обшукали його та забрали 15 000 грн, які були у нього в сумці. Потім викрадачі висадили лікаря з машини на Совських ставках у Києві та поїхали.
 
Правоохоронці знайшли обох викрадачів, їм повідомили про підозру про викрадення людини за попередньою змовою групою осіб з корисливих мотивів (ч. 2 ст. 146, ч. 4 ст. 186, ч. 4 ст. 189 КК України). Одного з них Солом’янський райсуд відправив під варту без права внесення застави. Другого шукають.
 
Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі.

У Києві викрали кардіохірурга заради викупу в $2 мільйони

Раніше співробітник СБУ викрав людину і вимагав викуп.

По материалам: Подробности