itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Зеленський та Байден підпишуть безпекову угоду на саміті G7 13 червня - Салліван

У четвер, 13 червня, США підпише з Україною угоду про безпеку. Про це повідомив помічник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван. За словами Саллівана, документ не містить згадки про будь-які суми та зобов'язання американської сторони використовувати свою армію для захисту України.

Про плани підписати угоду  Салліван повідомив, спілкуючись із журналістами на борту президентського літака, який готувався до злету в Італію. 13 червня в італійському місті Бріндізі розпочнеться саміт країн G7.

На полях саміту відбудеться зустріч президента України Володимира Зеленського з американським лідером Джо Байденом. За словами Джейка Саллівана, за підсумками переговорів сторони підпишуть угоду про безпеку.

За словами Саллівана, документ не містить "конкретних цифр у доларовому вираженні". Документ включає зобов'язання працювати з Конгресом над фінансуванням, а також визначає рамки взаємодії США з Україною та іншими союзниками щодо виділення коштів українській армії.

За словами помічника президента, в угоді немає пунктів щодо застосування збройних сил США для захисту України.

Читайте також

Японія планує підписати з Україною угоду про допомогу – NHK

Саміт G7 відбудеться 13-15 червня. До об'єднання входять Велика Британія, Німеччина, Італія, Канада, Франція, Японія та США. 2 червня прем'єр-міністр Італії Джорджа Мелоні, яка приймає саміт, повідомила про участь у ньому Володимира Зеленського.

На конференції лідери G7 обговорять плани щодо використання доходів від заморожених російських активів для допомоги Україні. Financial Times писала, що США запропонували Україні надати кредит під заставу майбутніх доходів від заблокованих російських активів. Сума кредиту становитиме $50 млрд. 

По материалам: Подробности