itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
На Чернігівщині засудили члена банди, яка у 90-ті вбила трьох "братків" з Пирятина

На Чернігівщині до 15 років за ґратами з конфіскацією майна засудили члена банди, яка вчинила умисне вбивство чотирьох осіб у 1995 році. Про це повідомила Чернігівська обласна прокуратура.

За даними слідства, у червні 1995 року учасники банди зустрілися з трьома мешканцями міста Пирятин Полтавської області для обговорення розподілу сфер злочинного впливу.

Бандитам не вдалося домовитися, тож ватажок запросив конкурентів-пирятинців "відпочити на озеро". Учасники угруповання приїхали озброєні автоматом та пістолетами. Після розпиття алкогольних напоїв члени озброєної банди завдали потерпілим "численні тілесні ушкодження, силою посадили їх до автомобілів та вивезли до лісосмуги, де заподіяли смертельні поранення".

Залишивши місце злочину, зловмисники зрозуміли, що водій одного з автомобілів бачив вбивства. Аби приховати злочин, вони зупинилися в безлюдному місці та в салоні машини застрелили водія. Тіла жертв учасники банди закопали, а зброю та автомобіль заховали в лісосмузі. 

Під час судового розгляду обвинувачений, який до 2021 року перебував у розшуку, своєї провини у скоєному не визнав. 

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної та Прилуцької окружної прокуратур його визнано винним у бандитизмі та умисному вбивстві при обтяжуючих обставинах (ст. 69, п.п. а, г, ж, з ст. 93 КК України (в редакції 1960 року)). Вироком Ічнянського районного суду його засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

По материалам: Подробности