itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Вбивство Ігоря Талькова: стало відомо, хто і як застрелив артиста (відео)

Слідчий комітет росії завершив розслідування вбивства Ігоря Талькова. Підозрюваний — концертний директор Талькова Валерій Шляфман.

За версією слідства, Валерій Шляфман смертельно поранив Талькова під час спроби застрелити охоронця співачки Азізи Ігоря Малахова. Шляфмана звинувачують у вбивстві та замаху на вбивство, скоєних загальнонебезпечним способом. Чоловік заочно заарештований — він мешкає в Ізраїлі.

Вбивство Ігоря Талькова сталося 6 жовтня 1991 року у ленінградському палаці спорту "Ювілейний". Перед виходом на сцену у команди Талькова стався конфлікт з охоронцем Азізи через черговість виходу на сцену. Охоронець співачки Малахов наполіг на тому, щоб Азіза виступала після Талькова.

Дізнавшись про зміну черговості виступів, Тальков відправив свого директора Валерія Шляфмана з'ясовувати, що сталося. Після цього Тальков покликав Малахова у свою гримерку та поговорив з ним на підвищених тонах. Охоронці співака вивели Малахова у коридор.

У коридорі Малахов дістав зброю. Шляфман повернувся до гримерки і сказав про це Талькову. Співак вийшов у коридор і двічі вистрілив у Малахова з газового пістолета. Той відповів двома пострілами з револьвера, але ні в кого не влучив.

Співак почав бити опонента руків'ям пістолета по голові. В якийсь момент з револьвера Малахова було зроблено ще один постріл. Куля влучила у Талькова, зачепивши серце та легеню — він помер за кілька хвилин. Музиканту було 34 роки.

Розслідування справи відновили у 2018 році. Тепер слідство встановило, що співака смертельно поранив саме Шляфман, який стріляв з револьвера у Малахова. Шафман звинувачується у вбивстві та замаху на вбивство, скоєних загальнонебезпечним способом. Слідчі заявили, що допитали понад 150 свідків та вилучили фрагменти сорочки Шляфмана зі слідами крові.

Шляфман у лютому 1992 року виїхав до Ізраїлю і незабаром змінив прізвище (тепер його звуть Валерій Висоцький). Його звинуватили у вбивстві за необережністю. Чоловік заявляв, що винним у вбивстві себе не вважає.

Ігор Тальков народився у Тульській області у 1956 році. Він почав займатися музикою у середині 1970-х років, виступав у радянських ресторанних ансамблях. Вперше став відомим після виступу на фестивалі "Пісня року" з композицією "Чистые пруды" у 1987 році.

По материалам: Подробности