itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
ЗСУ відновили позиції на півночі Харківщини - ISW

Збройні сили України відновили позиції біля Липців на півночі Харківської області. Ворог продовжує спроби прорватися до населеного пункту, проте безуспішно.

Про це повідомили аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Зокрема, 26 травня речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин зазначив, що українські бійці витіснили російських військових з позицій у напрямку Стрілеча — Глибоке, тоді як противник намагається прорватися до Липців, проте Сили оборони не допускають просування ЗС РФ дорогою Глибоке — Липці.

Аналітики відзначили, що бої тривали під Липцями, поблизу Глибокого, Лукʼянців і Нескучного. Водночас декілька російських військових кореспондентів називають бої на півночі Харківщини "позиційними".

Нагадаємо, що після початкових успіхів росіян українські Сили оборони суттєво загальмували їхній наступ і майже стабілізували ситуацію на Харківщині. Ключові точки, до яких прямували два наступальні угруповання рф – село Липці та місто Вовчанськ – досі залишаються під українським контролем.

Військовий аналітик групи "Інформаційний спротив" Костянтин Машовець зазначає, що російські війська докладають "титанічних зусиль", щоб утриматись у міській забудові Вовчанська. Їхні позиції розташовані на північних околицях – в районі м'ясокомбінату та старого аеродрому, а також на території кількох прилеглих кварталів вздовж вулиць Терешкової та Новоселівської.

Військово-політичне керівництво України прямо заявляє, що одним з головних завдань росії є змусити ЗСУ відтягнути резерви з інших напрямків на Харківщину.

Нагадаємо, Іспанія збирається виділити Україні пакет військової допомоги вартістю 1,129 мільярда євро. Про передачу допомоги оголосять під час візиту президента України Володимира Зеленського в Мадрид.

По материалам: Подробности