itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Тарифи на електроенергію: експерт розповів, яким він може бути (відео)

До кінця наступного тижня український уряд і Міністерство енергетики ухвалять рішення про підвищення тарифів на електроенергію. Скоріш за все, тариф буде диференційований для різних категорій і залежатиме від рівня споживання електрики.

Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" в.о. директора ДП "Гарантований покупець" Артем Некрасов. Це державне підприємство представляє інтереси громадян та держави в процесі функціонування ринку електричної енергії.

"За останні два місяці внаслідок ракетних і шахедних атак у нас винесли 8 гігават генеруючих потужностей. Це не рахуючи вражених підстанцій Укренерго, місцевих обленерго й іншого мережевого обладнання.  

При цьому були вражені об'єкти одного донора по населенню — це Гідроенерго, а другий — Енергоатом — в літній період виходить в ремонти. Бо за рахунок його блоків ми і проходили основне навантаження взимку. 

Сказати, що ми могли б пройти зиму лише за рахунок комерційного імпорту — не скажемо. Обсяг імпорту, який зараз дає можливість проводити ремонти обладнання — це 1,9 гігавата. А втратили ми 8…

Тому відновлення того, що зруйнували  — це питання нашого виживання. Гроші, які збирають у вигляді податків, ідуть на ЗСУ, тому джерела на відновлення все одно потрібно знайти…

Ми бачили, що Міністерство енергетики давало реліз з цього приводу щодо можливості введення диференційованого підходу до тарифів для різних категорій. Думаю, на протязі тижня ми побачимо рішення від уряду та міністерства щодо нової моделі", — розповів Артем Некрасов. 

По материалам: Подробности