itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Майже 100 штурмів за день: яка ситуація на фронті

Окупанти на фронті провели з початку доби вже 99 наступальних та штурмових дій. Найбільше боєзіткнень фіксується на Куп’янському, Покровському та Курахівському напрямках. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на актуальне зведення Генштабу.

"Сили оборони України вживають всіх необхідних заходів для виснаження наступального потенціалу російських військ, б’ють ворога та нищать його техніку", – наголосили в Генштабі.

  • На Харківському напрямку окупанти продовжують проводить штурмові дії. Шість ворожих атак українські воїни успішно відбили, чотири ще тривають.
  • На Куп’янському напрямку росіяни не полишають спроб тиснути на оборонні рубежі ЗСУ. Безуспішно намагаються покращити своє тактичне положення в районах М’ясожарівки та Новоєгорівки. Загалом наростили кількість штурмових дій на цьому напрямку до 14. Половину з них підрозділи Сил оборони успішно відбили, сім ще тривають.
  • На Лиманському напрямку ворог впродовж доби провів п’ять атак, одна з яких ще триває.
  • На Сіверському напрямку окупанти продовжують спроби штурмів позицій українських захисників в районі Білогорівки та Верхньокам’янського. Кількість боєзіткнень з початку доби зросла до дев’яти. Чотири атаки нашими воїнами успішно відбито, п’ять ще поки тривають.
  • На Краматорському напрямку російські війська продовжують здійснювати штурмові дії поблизу Кліщіївки, Нового, Іванівського та Андріївки. З початку доби тут відбулось вже 11 бойових зіткнень, з яких одне ще триває.
  • Покровський напрямок залишається найгарячішою точкою всієї лінії фронту, зазначають в Генштабі. На цей час кількість ворожих атак тут зросла до 23.
  • Окупанти намагаються протиснути українську оборону за підтримки штурмової авіації. Українські воїни тримають зайняті рубежі і завдають ворогу відчутних втрат. ЗСУ на цьому напрямку успішно знищили сьогодні Су-25.
  • На Курахівському напрямку кількість боєзіткнень збільшилась до 14. Вісім атак ворога відбито, чотири ще тривають.
  • На Оріхівському напрямку ворог тричі намагався здійснювати штурмові дії поблизу Роботиного та Новоандріївки. Успіху не мав.
  • На Придніпровському напрямку, на плацдармах на лівому березі Дніпра, окупанти наростили кількість атак до дев’яти, але як і раніше всі ці спроби потіснити підрозділи ЗСУ в районі Кринок були марними.

На решті напрямків обстановка суттєвих змін не зазнала, додали в Генштабі.

Раніше ми писали про те, що втрати росіян на фронті перевалили за 500 тисяч осіб.

По материалам: Подробности