itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Україна отримала від Німеччини систему ППО IRIS-T - Spiegel

Україна отримала від Німеччини ще одну систему протиповітряної оборони IRIS-T. Тепер Україна має чотири таких системи середньої дальності й одну – малої дальності. Про це пише Spiegel з посиланням на джерела.

Загалом ФРН пообіцяла Україні дев’ять IRIS-T SLM та одинадцять IRIS-T SLS, які виготовляє німецька компанія Diehl Defense. На них з нетерпінням чекають в Україні. Однак там не лише не вистачає зенітних систем. Ракет до них також бракує, і їх доводиться нормувати.

IRIS-T SLM – розроблений Diehl Defence наземний зенітно-ракетний комплекс на шасі MAN SX 45 (8×8) з модифікованими керованими ракетами малої дальності IRIS-T з інфрачервоною головкою самонаведення.

Дальність установки IRIS-T SLM – 40 км, висота дії – 20 км. За допомогою цих систем ППО можна відбивати атаки бойових літаків, вертольотів, крилатих ракет і безпілотників.

Згідно зі своїми характеристиками, ця система ППО здатна захищати територію розміром приблизно з Київ, а загалом впродовж трьох-чотирьох років Україна зможе поставити її навколо міст і найбільш важливих об'єктів.

Україна отримала від Німеччини систему ППО IRIS-T - Spiegel

IRIS-T SLM

Нагадаємо, 24 травня Берлін оголосив про новий пакет військової допомоги для України. ЗСУ отримали 10 танків LEOPARD 1 A5, 20 кулеметів MG3 для бронетехніки, артилерійські снаряди, 54 розвідувальні дрони, 620 гвинтівок MK 556 і HLR 338. 

Системи ППО IRIS-T у списку переданої зброї та військової техніки не фігурують.

По материалам: Подробности