itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
ЄС у червні розпочне переговори про членство України та Молдови - Politico

Країни Євросоюзу мають намір розпочати 25 червня переговори про прийом до об'єднання України та Молдови. Про це пише Politico з посиланням на джерела. За їхніми словами, ЄС намагається переконати Угорщину дати згоду на членство України.

І Брюссель, і Київ ведуть інтенсивну двосторонню дипломатію з Будапештом, щоб вирішити проблеми угорських меншин в Україні.

Після квітневих переговорів між головою офісу президента України Андрієм Єрмаком та міністром закордонних справ Угорщини Петером Сійярто "сторони відзначили позитивну динаміку". Київ відповів на список з 11 пунктів, представлений Будапештом, і очікує на зворотний зв'язок.

Після того, як усі лідери ЄС підтримають рішення про прийняття України, наступним кроком стане початок офіційних переговорів через скликання міжурядової конференції. Це означатиме початок переговорів про членство.

У грудні 2023 року за підсумками саміту ЄС було ухвалено рішення про запуск переговорів про членство в союзі України та Молдови. Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан цікавився, чи приймуть Україну до ЄС разом з окупованими росією регіонами.

Нагадаємо, референдум про вступ Молдови до ЄС відбудеться 20 жовтня.

По материалам: Подробности