itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
У Тбілісі силовики водометами та гумовими кулями розганяють мітинг проти "закону про іноагентів" (відео)

Кілька тисяч людей вийшли у Тбілісі на мітинг проти законопроекту про іноземних агентів, який 1 травня ухвалив парламент Грузії у другому читанні.

Мітингувальників почали розганяти співробітники поліції та силовики. Вони застосовують водомети, сльозогінний газ і гумові кулі.

Спочатку учасники мітингу намагалися зламати залізні ворота входу до парламенту, але співробітники поліції застосували проти них водомети та гранати зі сльозогінним газом. Водомет працював зі входу до будівлі парламенту.

З будівлі парламенту по протестувальниках стріляють гумовими кулями. 

Законопроект "Про прозорість іноземного впливу", обговорення якого викликало у Грузії масові протести, був ухвалений парламентом у другому читанні 1 травня. Третє читання попередньо заплановане на 17 травня.

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі пообіцяла накласти вето у разі ухвалення закону. При цьому правляча партія "Грузинська мрія" має достатньо голосів, щоб подолати президентське вето.

Противники законопроекту називають його калькою з російського закону про "іноземних агентів". Документ розкритикували у США та Європі: у Європарламенті запропонували позбавити Грузію статусу кандидата на вступ до ЄС, якщо норму буде ухвалено.

По материалам: Подробности